Ugrás a tartalomra
Search

* Kérjük töltsön ki minden mezőt

Üzenet küldése
Search

Oncothermia és az Oncotherm csoport fejlődése évszámokban

Az Oncothermia és az Oncotherm csoport fejlődésének fontos mérföldkövei

2018

More new publications appeared

A new report film was broadcasted about Oncotherm on a Hungarian TV channel.
The 36th ICHS Conference was held in Budapest, Hungary with about 120 oncological experts from all around the world.
Oncotherm participated at several conferences like European Society for Hyperthermic Oncology (ESHO 2018), European Society for Radiotherapy & Oncology (ESTRO 37), trade fair for the medical industry (MEDICA 2018).
New publications appeared thanks to Oncothermia users. 

2017

Egy új korszak

Világszinten több mint 400 értékesített Oncothermia eszközzel, és évente több mint 200.000 Oncothermiás eszközzel végzett kezeléssel a vezető hyperthermiás eszközfejlesztő és gyártó cégévé emelkedett az Oncotherm csoport.

A megnövekedett piaci igények kiszolgálására, Budapest központtal, egy új marketing üzletágat hozott létre a vállalat.

Az athéni ESHO konferencián debütált az EHY-2030 néven piacra dobott, legújabb daganatkezelő eszköz.

Teljesen megújult a vállalat weboldala.

2016

Nemzetközi jelenlét

Oncotherm szponzorként és kiállítóként is részt vett az ESMO Koppenhágában megrendezett konferenciáján.

Dr. Carrie Minnaar nemcsak disztribútorként, hanem kutatásvezetőként is támogatja az Oncotherm munkáját. Klinikai tanácsadóként, orvosi kérdésekben is támogatja a felhasználókat és a betegeket.

A dél-koreai Hospicare Co., LTD. , az Oncotherm disztribútora ebben az évben értékesítette a 100. Oncotherm eszközt.

2013

ICHS konferencia Kínában

Prof. Clifford LK Pang, új elnökként vállalta az ICHS konferencia szervezését, ahol az Oncotherm standdal és előadásokkal is emelte a rendezvény szakmai színvonalát.

2012

Nemzetközi Klinikai Hyperthermia Társaság (International Clinical Hyperthermia Society)

Prof. Dr. Szász Andrást választották meg az International Clinical Hyperthermia Society (ICHS) elnökének, amely ebben az évben Budapesten került megrendezésre. Bővebb információt a rendezvényről itt találhat angol nyelven: http://www.ichs-conference.org

2011

Az Oncothermia könyv

Gyermekeivel közösen, Dr. Illuri Nóra és Dr. Szász Olivér közreműködésével publikálta Prof.Dr. Szász András az "Oncothermia: Principles and Practices" c. könyvét a neves Springer kiadó gondozásában: http://www.springer.com/de/book/9789048194971

2010

A jelentős sikerek éve

Prof. Dr. Szász András hivatalosan is átadta CEO megbizatásából eredő feladatait fiának, Dr. Szász Olivérnek. Prof. Dr. Szász András innentől a tudományos életre fókuszálja tevékenységét, és tudományos vezetőként támogatja a vállalat működését.

A németországi Cologne városában került megszervezésre az International Oncothermia Symposium, amelyre a világ minden tájáról jelentős számú kutató és szakember érkezett, hogy előadja kutatási eredményeit. A részletekről itt olvashat angol nyelven: http://www.io-symposium.com

Ebben az évben jelent meg először az Oncothermia Journal (ISSN 2191-6438) elnevezésű kiadvány, amely évente három alkalommal kerül majd kiadásra, amelyben Oncothermia kezeléssel foglalkozó orvosok publikálhatják kutatási eredményeiket. http://www.oncothermia-journal.com

Az Oncotherm németországi és magyarországi vállalata közös minőségirányítási rendszert vezetett be.

2008

EHY-3010ML

Az Oncotherm kifejlesztette és elkezdte gyártani az új, EHY-3010ML eszközt, amelynek műszaki egységeit a kezelő ágyban alakították ki. Korábban a modul műszaki egységei egy különálló toronyban helyeztek el. Ezzel a készülékkel lehetővé vált az áttétes daganatos megbetegedés kezelése is. A modern textil borítású elektróda többféle méretben és formában igényeknek megfelelően gyártható.

2007

A mellrákkezelés klinikai tanulmánya

A Müncheni Egyetemen (University of Munich) indították el, Prof. Dr. Sommer irányításával a nagy jelentőségű, mellrákkezeléssel foglalkozó klinikai tanulmányt, ahol az Oncothermia kezelési eredményei is bemutatásra kerültek. A későbbiekben Németországban és külföldön is számos további tanulmány készült.

2002

A német Oncotherm GmbH

A németországi Oncotherm GmbH a Cologne melletti Troisdorf-ban alakult. Innentől kezdve a német iroda feladatkörébe tartozik: kereskedelem, marketing, a készülékek üzemeltetése és szervizeltetése. A termékfejlesztés és a gyártás a magyarországi Oncotherm telephelyén történik.

Az EHY-2000 készülék vált a vállalat legnagyobb számban eladott termékévé.

Ennek a készüléknek a továbbfejlesztett változata lett az EHY-2000plus.

Piacra került az EHY-1000 termékcsalád, amely a prosztata problémák kezelésére alkalmas, egy speciális katéteren keresztül.

A következő években az Oncotherm jelentős mennyiségű eszközt értékesített Németországban, köszönhetően annak, hogy sikeres disztribútorokkal növelte értékesítési hálózatát.

1998

Az EHY termékcsalád

A nem invazív EHY termékcsalád erőteljes fejlődésen ment keresztül 1990-tól kezdődően, megszerezve 1995-ben a GS tanúsítványt, 1998-ban pedig a CE jelölést. Az EHY eszközök a legtöbb daganattípusnál alkalmazhatóak.

1994

ECT eszköz

Az első eszköz, amely még invazív elektródával készült (felületközeli kisebb méretű tumorokra alkalmazták) hamarosan továbbfejlesztésre került egy továbbra is invazív eszközcsaládra, amely az ECT (Electro-Cancer-Treatment) nevet kapták. A TÜV München tanúsította 1994-ben, majd a GS tanúsítványt is megszerezte.

1990

A siker minden várakozást felülmúlt

Kifejlesztésre került az első, emberi kezelésre és a tumorsejtek megsemmisítésére is alkalmas, elektromos mezőt használó eszköz, CTT néven. Olyan betegeknél alkalmazták, akiknél már nem volt más kezelési alternatíva, és már minden ismert és alkalmazható eljárást korábban alkalmaztak. A siker minden várakozást felülmúlt, mivel a betegek előrehaladott állapotának ellenére a legtöbb esetben a daganat mérete csökkenni kezdett. Dr. Douwes, a németországi Bad Aibling-ben található magánkórházában elsőként alkalmazta a fejlesztési eredményeket, és hamarosan nemzetközi elismertségre tett szert.

1988

A vállalat megalakulása

A vállalatot Prof. Dr.Szász András fizikus alapította, Felülettechnológiai Kutató Kft. néven, és ezzel az első Magyarországon létrehozott Kft. alapítói közé került. A cégalapítás a professzor úr találmányának a megvalósításához hivatott hátteret biztosítani, hogy útjára indulhasson az eszközök gyártása és piacra kerülése.

Prof. Dr. Szász András munkássága a felületfizika eredményeihez kapcsolódott, tevékenysége elsősorban különböző egyensúlyi kötési állapotok (például katalitikus aktivitás, korrózió és kopásállóság, elektronikus vékony film diffúziós gát és metastabil fázisok a felülethez közeli kezeléseknél stb.)

Mindemellett a sejtmembrán vizsgálatok eredményei a technológiai transzfert igénylő eredmények sorozatába is bekerültek.

Alkalmazhatóság szempontjából ígéretesnek tűnt a klaszter struktúrák és a speciális vezetőképesség tanulmányozása (a biológiai szupravezető állapotok lehetősége, a vízklórok kialakulása stb.).  Az orvosok ösztönzésének eredményeképpen, a cég alapvető tevékenysége elsősorban a felületi fizika biológiai alkalmazására, majd onkológiai specializációjára szűkült. Az Országos Patológiai Intézet akkori vezetõje, Dr. Jelinek Harry, lehetőséget biztosított dr. Patonay Lajos anatómus közreműködésével  in vitro és in vivo kísérletek megvalósítására.