Ugrás a tartalomra
Search

* Kérjük töltsön ki minden mezőt

Üzenet küldése
Search

A Pézügyminisztérium által finanszírozott projektjeink

 • Vészhelyzeti lélegeztető és ImmunoBooster prototípus fejlesztése

  Kedvezményezett neve: Oncotherm Kft. 

  A projekt címe: „Vészhelyzeti lélegeztető és ImmunoBooster prototípus fejlesztése”

  Szerződéses támogatás összege: 462 242 443 Ft

  Támogatásintenzitás: 77,97%

  Tervezett befejezési dátum: 2022.12.31.

  Projekt azonosító száma: PM/15237-13/2020

  Jelenleg a lélegeztető gépek piacán több nagy gyártó is kínál termékeket, azonban a COVID-19 járvány kapcsán kiderült, hogy a gyártók nem képesek kielégíteni a felmerült igényeket. Az országok kiszolgáltatott helyzetbe kerültek. Ezt a kitettséget lehet csökkenteni haza gyártási kapacitással rendelkező cégekkel. Vállalkozásunk a jelen projekt során két készüléket kíván a verifikációs termék megépítésének szintjéig fejleszteni: Egy lélegeztető készüléket, amely később szükség esetén bármikor rendelkezésre tud állni a Magyar Állam számára, továbbá egy rádiófrekvenciás teret felhasználó kezelő készüléket (ImmunoBooster), amely képes lehet a fertőzés által kialakuló szimptómák csökkentésére.

  A lélegeztető gépek mellett fontos a vírusos fertőzésekkel szembeni küzdelem is. Ennek több formája is van, de a legpopulárisabb a vakcina vagy oltóanyag készítés. Ezek mellett tudna megjelenni egy olyan eszköz, ami képes lehet a rádiófrekvenciás tér felhasználásával több funkcióban is hatékony kezelést nyújtani. A lélegeztető készülék mellett tehát vállalkozásunk egy másik készüléket is szeretne fejleszteni (ImmunoBooster), amely nem csak a fertőzés által kialakuló szimptómák csökkentésére lehetne hatékony, hanem az immunrendszert támogatásával a betegség lefolyására is hatással lehet. Ez az eszköz kiváló fegyver lehet a vírusos járványok betegeinek kezelésében, akár együttműködve a vakcinációs eljárásokkal. Az eljárás hatékony módszer lehet a kritikus, kómás stádiumban lévő betegek és a különböző szövődmények (mint például a különböző szervekben, elsősorban a tüdőben kialakuló fibrózis) kezelésében, illetve alkalmazható a betegek utógondozásában, rehabilitációjában és az esetlegesen krónikussá váló szövődmények folyamatos kezelésében is.

 • EHY-4000 onkológiai készüléket kiegészítő ultrahang berendezés

  Kedvezményezett neve: Oncotherm Kft. 

  A projekt címe: „EHY-4000 onkológiai készüléket kiegészítő ultrahang berendezés”

  Szerződéses támogatás összege: 349 709 888 Ft

  Támogatásintenzitás: 65,15%

  Tervezett befejezési dátum: 2024.11.30.

  Projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-2.1.1-21-2022-00058

  A hipertermiás orvosi alkalmazások egyik gyenge pontja az alkalmazott eszközökkel a szervezetben kialakított hőmérsékleti viszonyok gyenge meghatározhatósága. A kapcsolódó kutatások in-vitro (élő szervezeten kívüli) kísérletekkel meghatározták az ideális hőmérséklet és behatási idő szükségletet az adott alkalmazásokhoz, azonban a szervezet hőmérsékletének mélységi mérése a beavatkozás közben, ún. „minimally-invasive” (minimális beavatkozású) módon és megfelelő mérési pontossággal egyelőre nem megoldott annak ellenére, hogy ez a hőmérséklet meghatározza a vonatkozó dózist.

  Pályázatunk célja az NVKP_16-2016-0042. és a 2019-1.1.1-PIACI-KFI-2019-00011. sz. projektek keretében fejlesztett és piacra vitt onkológiai kezelő berendezés kiegészítése egy olyan a piacon jelenleg még nem jelenlévő ultrahang berendezéssel, amely képes a tumor hőmérsékletét, a hőmérséklet változását megvizsgálni, vizuálisan megjeleníteni a kezelőorvos számára, ezáltal a készülékünk által nyújtott non-invazív kezelés nem csak személyre szabható, biztonságos, hanem a piacon egyedülálló is lesz, amely jelentős előnyt biztosít majd vállalkozásunknak a versenytársakkal szemben.