Ugrás a tartalomra
Search

* Kérjük töltsön ki minden mezőt

Üzenet küldése
Search

Kérdések és válaszok - szakembereknek

 • 01
  Milyen finanszírozási lehetőségek közül tudok választani?

  A normál megrendelés fizetési feltételein kívül, az Oncotherm fel tud ajánlani lízingelési vagy bérlési lehetőséget is a készülékekre. Kérjük, ezzel kapcsolatban vegye fel a kapcsolatot az irodánkkal.

 • 02
  Kellemesebbé tehetem a kezelést a beteg számára?

  A kezelés közben lágy háttérzene ajánlott pszichológiai okokból (gyorsabb, könnyebb relaxáció). Esetleg egy TV készülék is elhelyezhető a szobában, hogy a betegnek még kellemesebb legyen a kezelés.

 • 03
  Hogyan kaphatok a használt készülékemhez újításokat / frissítéseket?

  A hardver és a szoftver frissítése folyamatos azoknak a vevőknek, akiknek van erre vonatkozó szerződése. Ezt a szolgáltatást néhány szerviz szerződés is tartalmazza.

 • 04
  Hogyan történik a szállítás?

  A szállítást közvetlenül az Oncotherm Kft. szervezi, vagy pedig a cég disztribútorai bárhol a világon.

 • 05
  Van-e az RF sugárzásnak bármilyen káros hatása?

  A hatása egy FM rádió sugárzásával egyenértékű. A rádió-frekvenciás kezelésnek ez a tartománya nem veszélyes sem a betegre, sem pedig a kezelő személyzetre, habár a kezelés elektromágneses hatással bír a környezetére vonatkozóan. A készülék sugárzása gondosan ellenőrzött a vonatkozó EMC (elektromágneses kompatibilitás) szabványok szerint. A készülék bármilyen környezetben használható árnyékolás nélkül, melyet a TÜV jóváhagyása is igazol.

 • 06
  Finanszírozza-e a kezelést a társadalombiztosítás?

  Néhány országban igen, néhány országban azonban csak magán biztosító társaságok finanszírozzák a kezelést, míg megint más országokban pedig még egyáltalán nem létezik semmilyen finanszírozás a kezelésre. Konzultáljon a helyi hatóságokkal vagy olyan kollégákkal, akik hasonló kezeléseket végeznek.

 • 07
  Hogyan értesülhetek az újdonságokról?

  Weboldalunkról és rendszeres hírleveleinkből folyamatosan informálódhat az újdonságokról, ezen kívül kollégáink is készségesen segítenek Önnek. A szakirodalom nyomon követése, az aktuális szakmai konferenciák, a kézikönyvek és egyéb kiadványok is segítenek abban, hogy mindig naprakész információk álljanak az Ön rendelkezésére. Tudományos csapatunk is készen áll, hogy segítsen Önnek, ha bármilyen kérdése lenne.

 • 08
  Hatással lehet a működő készülék más készülékekre?

  A készülék az aktuális elektromágneses kompatibilitási interferencia szabványok alapján ellenőrzött. Fontos megjegyezni, hogy a kezelő helyiségben elhelyezett mikrohullámú sütő hatással lehet az Oncotherm készülékekre és viszont. Bizonyosodjon meg róla, hogy ezek a készülékek jól árnyékoltak. A legjobb megoldás, ha a kezelések egy külön erre a célra kialakítőtt szobában történnek, így elkerülhetünk minden esetleges elektromágneses interferenciát a készülékek között. Ne installálja a készüléket érzékeny készülékek (ECG, EEG, intenzív osztályon lévő ellenőrzo monitorok, ultrahang készülék, video-rectoszkópiás készülék és/vagy más érzékenynek ítélt készülék) árnyékolás nélkül. Az árnyékolásra az EHY-2000 készülék védelme miatt is szükség van, ha azt nagy elektromágneses forrás és/vagy nagyfeszültségű gépek (áram transzformátor, röntgen készülékek, NMR, CT, stb) közelében használják.

 • 09
  Kaphatok-e segítséget a "marketing politikámhoz", hogy informálhassam a betegeket az aktualitásokról illetve a klinikám tevékenységéről?

  Igen, szívesen segítjük Önt különböző tájékoztató anyagokkal, brossúrákkal, tanulmányokkal, speciális összeállításokkal és design-nal.

 • 10
  Mire van szükség a készülék installálásához?

  Az installálás előtt az Oncotherm kiad egy preinstallációs lapot ami információt nyújt a szükséges feltételekről. Erősen ajánlott az Oncotherm csapatával konzultálni az installálás feltételeivel és a készülék leendő helyével kapcsolatban. A készülék számára általában egy 12 m2-es szoba elegendő, de 20 m2 fölötti szobát tartanánk optimálisnak. A készülék működtetéséhez 16 Amperes elektromos hálózat szükséges. Jó szellőzés (kisebb szobákban légkondicionáló használata) javasolt. (A szoba hőmérséklete nem emelkedhet 24°C fölé a készülék működése közben. Vegye figyelembe, hogy az áramellátás és a kezelőágy is intenzív hőforrás!) Legyen elegendő hely arra, hogy a beteghez hozzáférjünk és a kezelő személyzet is szabadon tudjon mozogni a kezelőágy körül. Pszichológiai okokból ne engedjük, hogy a beteg és/vagy az őt kísérő személyek nézhessék a készülék kijelzőjét a kezelés közben.

 • 11
  Mire használható a készülék?

  A készülék különböző daganatos megbetegedések kezelésére alkalmas, függetlenül annak típusától (jóindulatú vagy rosszindulatú), elhelyezkedésétől és stádiumától, méretétől és metasztatikus állapotától.

 • 12
  Ki installálhatja a készüléket?

  A készülék installálását, újrainstallálását, mozgatását vagy áthelyezését csak az Oncotherm erre kiképzett szakemberei végezhetik.

 • 13
  Ki használhatja a készüléket?

  A készüléket orvos és/vagy annak használatára kiképzett klinikai személyzet használhatja orvosi ellenőrzés mellett. A készülék kezelésének oktatása és az erre vonatkozó tanúsítvány kiállítása az Oncotherm Kft. által történik a tanúsító szerv, a TÜV Süd Product Service, München jóváhagyásával.

 • 14
  Hogyan történik a betanításom és ennek igazolása?

  Az Oncotherm végzi a betanítást, és erről oklevelet állít ki a betanításon résztvevőknek.

 • 15
  Szükséges-e a folyamatos orvosi felügyelet biztosítása a kezelés alatt?

  Igen, bár az orvosnak nem kell feltétlenül jelen lennie, de elérhetőnek kell maradnia.

 • 16
  Mennyi a garancia/jótállás a készülékre?

  A garancia/jótállás 2 év a készülékre. A garancia/jótállási idő lejárta után rendszeres szervíz szerződés köthető.

 • 17
  Mit kell tennem a készülékkel a kezelések megkezdése előtt?

  A készüléket legalább a kezelés megkezdése előtt 10 perccel be kell kapcsolni (bemelegedés). A készüléknek van egy beépített önteszt programja, ami ellenőrzi, beállítja és kalibrálja a készüléket használat előtt és minden újraindítás után. A kezelésért/készülékért felelős orvosi személyzetnek kell ellenőriznie a kábeleket minden kezelés előtt. Amennyiben bármilyen sérülést fedez fel a kábelen, azonnal állítsa le a kezelést és hívja a szervizes kollegákat.

 • 18
  Hogyan történik a készülék szervizelése?

  A szervizek megszervezése vevőbarát módon történik, mindig figyelembe véve a felhasználói igényeket. Általában a javítási munkát 48 órán belül elkezdjük a helyszínen, de először megpróbálunk a lehetséges kommunikációs csatornákon keresztül segítséget nyújtani.

 • 19
  Hol vásárolhatom meg a készülékeket?

  A készülékek megrendelhetőek közvetlenül a Oncotherm Kft. budaörsi központjától, amelynek elérhetőségei: 

  Oncotherm Kft.
  Gyár utca 2
  2040 Budaörs
  Magyarország
  Telefon: +36 23 555510
  Telefax: +36 23 555 515
  info [kukac] oncotherm [pont] org

 • 20
  Hogyan helyezzük el az elektródát?

  A kezelés megkezdése előtt minden esetben ellenőrizze, hogy az elektróda a megfelelő pozícióban van-e elhelyezve a kezelendő terület felett. A kezelés az elektróda alatti területen történik. Az elektródákat a legjobb lefedéssel kell elhelyezni a betegen. Az elektróda olyan közvetítő folyadékkal ellátott bolusszal rendelkezik, ami a legjobb energia átvitelt biztosítja a tumor felé. Kérjük figyeljen arra, hogy az elektróda közvetlen bőrfelülettel való érintkezése folyamatos és körültekintő ellenőrzést igényel, mert ez a bőr hőmérsékletének felmelegedését okozhatja. Ez nem egy hirtelen jelentkező hatás, de ezt a beteg képes érzékelni és jelezni a kezelőszemélyzet felé. Ne használja a készüléket helytelenül, mert az veszélyes lehet. Amennyiben bármilyen problémát észlel, nézzen utána a Felhasználói Kézikönyvben.

 • 21
  Milyen járulékos költségekkel kell számolni a készülék üzemeltetéséhez?

  A készülék áramfogyasztása nem több mint egy háztartásban használt mosógépé. A készülék működtetéséhez betanított személyzet (aki egy nővér is lehet) elegendő.

 • 22
  Hol ismerhetem meg részletesebben a készüléket és a működését?

  Vannak speciális referencia helyeink különböző körzetekben, ahol a készülékeink megtekinthetők. Kérjük részletes információért forduljon központunkhoz.

 • 23
  Milyen elektródát lehet használni?

  Csak az Oncotherm Kft-től beszerzett elektródát használja. Más elektróda használata veszélyes lehet és a kezelés eredményességét is befolyásolhatja. Felhelyezés elött mindig ellenőrizze, hogy az elektróda hűtése megfelelően működik-e.

 • 24
  Mekkora a készülék kezelési kapacitása?

  Átlagosan 60 perces kezelési idő kalkulálható, gyakorlattal rendelkező kezelő személyzetnek a két beteg közti váltás és az elektróda rögzítése pedig körülbelül 15 percet vesz igénybe. A készülék képes szünet nélkül napi 24 órát is működni.

 • 25
  Mennyibe kerülnek a készülékek?

  Kérjük, hogy árajánlatkérésével forduljon a központi irodánkhoz. 

 • 26
  Hogyan tisztítható az eszköz?

  Kevés mosószerrel és fertőtlenítő/sterilizáló szerrel átitatott nedves ruhával elegendő áttörölni. Ne tisztítsa meg az elektródákat a készülék müködése közben! A készülék működés közben nem tisztítható! Ne használjon túl vizes rongyot a tisztításhoz, mert a víz bekerülhet a készülék egyes részeibe, ami károsíthatja azt. Egyszer használatos eszközök többszöri felhasználása tisztításra tilos! Tisztítsa/fertőtlenítse az elektródákat minden használat előtt!

 • 27
  Mennyi a készülék élettartama?

  A készülék élettartama körülbelül 7 év, mindennapos használattal és napi átlag 5 kezeléssel számolva.